God arbetsmiljö

10 tecken på en positiv arbetsplats

Positiva arbetsplatser tenderar att uppvisa en gemensam uppsättning utav egenskaper som främjar framgång, produktivitet och kamratskap. Här är 10 tecken på egenskaper hos en hälsosam arbetsplats, och vad kanske ni också ska sträva efter. 

1. Positiva värden

En positiv uppdragsredogörelse beskriver de mål och det beteende som utmärker det högsta engagemanget för kvalitet och service till varandra, företaget, kunderna och aktieägarna. Företaget strävar efter att uppnå sina mål på etiska, ärliga sätt med en förhöjd känsla av syfte att förbättra planeten och mänskligheten.

2. Avslappnad och produktiv atmosfär

Folk tycker om att komma till jobbet och känna sig uppskattade, erkända och belönade. Tecken på rädsla, dominans, mobbning, sexuella trakasserier och hot är frånvarande. Kreativitet, produktivitet och tänkande utanför boxen blomstra.

3. Åtagande till "excellens"

Anställda ger 200%. De strävar efter att vara bäst och leverera högkvalitativa produkter och tjänster. De tar ansvar för sina handlingar och beslut.

4. Öppen och ärlig kommunikation

Alla kommunicerar i ett kort-på-bord-sätt, löser svårigheter på ett positivt sätt. De spelar inte otäcka hämndsspel när de får svår feedback. Istället ser de feedback som ett tillfälle för tillväxt.

5. Samarbete, stöd och empowerment
Kan-do, go-the-extra mile och win-win attityder är uppenbara. Anställda har en känsla av kamratskap, samarbete och empowerment. Hälsosam konkurrens existerar utan hämnd, spiteful backstabbing.

6. Sans för humor

Anställda håller saker i perspektiv, ha kul och skratta. Skratt genererar endorfiner, våra naturliga antidepressiva medel.

7. Medkänsla, respekt och förståelse

Godhet och förståelse råder när arbetstagare möter utmaningar som olyckor, sjukdomar, personliga tragedier och naturkatastrofer. Människor kommer vanligtvis att gå den extra milen för andra när de behandlas bra och med förståelse, medkänsla och respekt.

8. Flexibilitet

Företaget och dess anställda omger förändringar, rymmer nya trender och teknik, och införlivar nya färdigheter. De vet om de inte gör det, kommer verksamheten att hamna i dinosaurier. Som sagt säger "Ändring är den enda konstanten."

9. Positiv förstärkning

Människor behöver bekräftelse, uppskattning och tacksamhet motiveras. Äkta komplimanger, belöningar, bonusar, höjningar, kampanjer och prestationscertifikat är olja i maskinen. Företaget tackar medarbetarna regelbundet på dessa sätt.

10. Betoning på hälsa, familj och miljö

Företaget erbjuder omfattande sjukförsäkring, med viktminskning, rökningstoppande och missbruksprogram. Företagets cafeteria har en lättmåttig meny, och företagets gym är fyllt med träningsutrustning.

Företaget erbjuder ersättning för barnomsorg och / eller barnomsorg på plats. Kontoret själv har naturlig och infälld belysning med glödlampor hellre än halogen eller fluorescerande. Organisationen är miljömedveten genom att uppmuntra solenergi och återvinning.

Hitta en positiv arbetsplats

Bra, så du vet vad du ska leta efter när du väljer en arbetsgivare, men var kan du hitta dem? Börja med att gå med i Monster idag. Som medlem kan du ladda upp upp till fem versioner av ditt CV. Varje dag söker rekryterare Monster i hopp om att hitta kandidater för jobb hos de bästa företagen. Se till att dina egna lysande egenskaper är främre och centrala för att de ska kunna se.


Läs mer om hur ni kan förbättra er arbetsmiljö här!